Erilaiset ovet ja ovimateriaalit

Oletko miettimässä ulko-oven tai sisäoven vaihtamista kotiisi? Täällä blogissa käydään läpi eri ovia ja neuvotaan minkälainen ovi olisi hyvä mihinkin kohtaan kodissa asentaa. Käydään läpi myös mitä eri ovimateriaaleja sekä kuviointeja on saatavilla. Ovia löytyy tosiaan monia erilaisia ja moneen eri käyttötarkoitukseen, joten niistä täällä lisää. Hieman kerrotaan myös ovien asentamisesta sekä millä eri tavoin oven voi tiivistää, jotta energiankulutus pienenee ja tiivistys estää kosteuden pääsyn sisälle. Sekä katsotaan myös minkälaisia kahvoja oviin voi laittaa. Jos taas haluat vain piristää oven ulkonäköä etkä vaihtaa uutta tilalle, käydään täällä läpi myös hieman oven maalaamisesta ja kunnostamisesta. Tervetuloa blogiin lukemaan ovista lisää!

Liukuovet ja peilit sisustuksessa

Blog

Tässä jutussa kerrotaan eri tavoista jakaa sekä isontaa tilaa. Erityisesti keskitytään kahteen eri tapaan, liukuoviin ja peileihin.

Liukuovet tilanjakana

Liukuovet ovat hyvin käytännöllisiä etenkin pienissä tilossa ja asunnoissa, joissa tavan ovien aukaisulle ei ole tarpeeksi tilaa. Niitä käytetään muissakin tiloissa, sillä ne ovat myös tosi kauniita ja selkeälinjaisuutta tuovia tekijöitä. Ne sopivat erityisen hyvin tilanjakaksi melkein mihin vain tilaan. Myös hyvin yleisiä käyttökohteita ovat terassin ovet, kun ne on tehty kokonaan ikkunoiksi. Liukuovilla saadaan helposti myös peitettyä tiloja ja kodin osia. Esimerkiksi kodinkoneet, naulakot ja vaikkapa siivousvälineet piiloutuvat hyvin muun asunnon kanssa virtaviivaisen liukuoven taakse. Liukuovi voi olla lähes minkä tahansa kodin ovena, vaikka se ei kovin yleistä olekaan. Toisaalta se on helppo tapa tuoda kotiin persoonallisuutta.

Liukuoviin saa näyttävyyttä ja kauneutta eri materiaaleilla. Materiaalit vaihtelevat metallista puuhun, muovista lasiin, tai oikeastaan materiaaliksi voi valita mitä vain ja täysin juuri siihen kotiin sopivan. Väreistä, pintakäsittelyistä ja kuvioista puhumattakaan. Erityisen suureen suosioon ovat viime aikoina tulleet lasiset liukuovet jakamaan tiloja. Samalla kun lasinen ovi jakaa tilaa, se myös jättää tilan tunnun.

Peilit tilan suurentajina

Peilit tuovat huoneeseen tilan tuntua ja valoa. Eli jos asunto on pieni, tuo sinne peiliä eri muodoissa. Peili voi olla kehystettynä seinillä, ovissa tai niitä voi tuoda myös pieninä tauluina vaikka tasojen päälle. Jos haluat maksimoida luonnon valon määrän, asettele peili ikkunaan päin. Luonnonvalo on monesti paljon miellyttävämpää ja pehmeämpää kuin keinotekoinen valo. Pelien avulla voit tehdä myös optista harhaa tilaan, sillä pitkä pituussuuntainen peili antaa vaikutelman korkeasta huoneesta, kun taas vaakasuoraan asetettu peili leventää huonetta.

Peileissäkin hyvää on se, että niiden valikoima on laaja. Voit valita yksinkertaista tai koristeellista, pyöreää tai kulmikasta, pientä tai suurta. Peileihin tuodaan eri tyylejä kehyksien avulla, joissa myös on vain mielikuvitus rajana. Tai jos taas kotoa löytyy jokin vanha kehys, esimerkiksi antiikkinen, voi siihen teetättää peilin. Jos taas tykkää pelkistetystä tyylistä, ei peileissä tarvitse olla reunoja ollenkaan. Peilin voi myös teetättää koko seinän kokoiseksi halutessaan. Vaihtoehtoja on monia ja varmasti jokaiseen tarpeeseen sopivia.

 

Voit lukea lisää liukuovista ja tilanjakajista Hahle Group Oy:n sivuilta. 

jaa  

29 April 2020